LEDARE

Vad är ditt kulturarv?

Vilka seder och vanor är viktiga för dig? Vilka traditioner är så värdefulla för dig att du vill överföra dem till nästa generation? 

Läs mera

Finlands självständighet uppmärksammas av samkommunen

Tisdagen den 5.12 uppmärksammas Finlands 100-åriga självständighet på samkommunens olika enheter. Bland annat kommer Campus Kungsgården att lysas upp i blått och vitt dagen till ära och kaffebjudning ordnas för personal och studerande.  

YA deltog i Knowhow-mässan

Utbildningsmässan Knowhow ordnades i slutet av november i Botniahallen i Vasa. YA var på plats med ett flertal olika utbildningar representerade. Bland annat kunde besökarna provköra lastbilssimulator, pröva på att svetsa, hjärt- och lungräddning och få festfina frisyrer.

Årets vuxenstuderande premierades vid YA

Årets vuxenstuderande vid Yrkesakademin i Österbotten uppmärksammades under årets Knowhow-mässa i Botniahallen. Två studerande uppmärksammas årligen för sina studieprestationer.

Läs mera

Fullspäckad höst på Wasa Teater

En fullspäckad höst på Wasa Teater lider mot sitt slut. Det har spelats Ingvar-musikal, Svälta Räv, Sagostunder runtom i regionen och en hel del gästspel på Wasa Teaters olika scener.

I dagsläget är det 8 föreställningar kvar av Ingvar – en musikalisk möbelsaga och 4 föreställningar kvar av Svälta Räv, vill man se dessa två pjäser ska man nu passa på!

Läs mera

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (SÖFUK)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Marina Vikberg-Grönlund
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg