Yrkesakademin i Österbotten Logo

Projektet Nordic Music Creators stärker musikindustrin


Interreg Aurora projektet Nordic Music Creators har startat under vårvintern 2024 och pågår till 31.1.2027. Med en projektbudget på över en miljon euro kommer projektet stärka musikbranschen i Aurora-regionen. Projektet finansieras av Interreg Aurora med stöd från Lapplands förbund, Region Västerbotten,  Örnsköldsviks kommun, Svenska kulturfonden, Yrkeshögskolan Novia, Staden Kristinestad, Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur, Kultur Akademin Storuman och Stundentföreningen Musikmakarna.

Vad är Nordic Music Creators?

Nordic Music Creators (NMC) är ett nätverk i Aurora-regionen bestående av Yrkeshögskolan Novia, Musikmakarna- Songwriters Academy of Sweden, Yrkesakademin Österbotten, Lappfjärds folkhögskola och Kulturakademin Storuman. Med omfattande kontakter inom den regionala, nationella och globala musikindustrin kommer vi att erbjuda en plattform för kompetensutveckling, innovation och gemensamma satsningar. Genom att samarbeta med låtskrivare, entreprenörer, studerande och små och medelstora företag inom branschen kommer NMC att lyfta fram regionens entreprenörer på den globala marknaden. Projektet kommer att arbeta med innovativa låtskrivarläger, seminarier, webbinarier och bygga nätverk bland konstnärer, musiker, låtskrivare och producenter. Andra mål för projektet inkluderar entreprenörskap inom kreativa branscher, jämställdhet, hälsa och välbefinnande inom musikindustrin.

Inom projektet samlar vi ihop kunskaper, färdigheter och kontakter till en gemensam pool för projektparter, vårt nätverk i Aurora-regionen och internationella samarbetsparter.  På lång sikt bidrar projektet till ökad affärsverksamhet och musikexport.

Vem kan vara med i Nordic Music Creators?

Alla online-evenemang är öppna och kostnadsfria. Det kommer också att vara möjligt för samarbetspartners att delta i våra kreativa läger, innovationslabb och evenemang. För att delta i läger och innovationslabb kommer deltagarna att behöva goda färdigheter inom låtskrivning och musikproduktion. För lägren kommer det vanligtvis att finnas en ansökningsprocess för den enskilda deltagaren som baseras på portfolio. Låtskrivning och musikproduktion som görs inom projektet kommer att bibehålla en hög konstnärlig och professionell nivå. Vi kommer även att organisera aktiviteter och evenemang som är lämpliga att delta i för partners med yngre deltagare.

Närmare information om händelser och evenemang inom projektet publiceras under våren på organisationernas egna hemsidor eller sociala medier.

Har du frågor om projektet, kontakta någon av våra projektledare:

Yrkeshögskolan Novia: Victor Strömbäck (epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Yrkesakademin i Österbotten: Johan Nybäck (epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Lappfjärds folkhögskola: Janne Hyöty (epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Musikmakarna: Oscar Sundelin (epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Kulturakademin Storuman: Duncan Kemp (epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Interreg Aurora ResizedImageWzYwMCwxODFd

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg