Martin Norrgård

Vi välkomnar samkommunens nya direktör!


Martin Norrgård valdes i februari till samkommunens nya direktör. Den 13.5 var hans första dag på nya jobbet och Svängrum-e kände den flitige motionären och trebarnspappan på pulsen inför det nya uppdraget:

Vem är du? Berätta kort om dig själv.

Jag är trebarnspappa och Sundombo med ett ursprung i Pargas. Allätare vad gäller mat, musik, kultur och idrott. Jag kopplar av med att plocka svamp och att fiska, vilket ibland kan vara en liten utmaning med tanke på barnens ålder (0–4). Jag har lite svårt för långa och krångliga presentationer. Däremot nördar jag gärna ner mig i historia, geografi och utrikespolitik. Jag förknippas ofta med skidvallning, men har ingen vallarbod hemma och ödslar inte tid på sånt med egen utrustning.

Vad ser du mest framemot med nya uppdraget här på Söfuk?

Det är med stor iver jag väntat på att få börja jobba här! Jag trivs bäst med olika sorters jobb vilket det här sannerligen kommer att ge mig. En del tankar har hunnit mogna sedan valet blev klart, och dessa behöver förankras på olika nivåer. En sak som är säker är att jag gärna jobbar för ökad och förbättrad synlighet, så vi får se vad vi åstadkommer på den fronten.

Hur ser du på samkommunens verksamhet nu och i framtiden?

Ingen dag utan nya utmaningar. Vårt samhälle står inför stora ekonomiska svårigheter som bäst och vi är ingalunda ensamma i vår organisation om att påverkas av dessa. Det gäller ändå att inte dra för snabba slutsatser utifrån de första nyheterna vi nås av från Arkadiabacken. Vi har en stark position, inte bara i Österbotten utan i hela Finland och ska därför våga gå med hög svansföring.

Din sommarhälsning till våra läsare?

Kom ihåg kepsen och solkrämen och utmana dig själv innan hösten med att pröva på något nytt. Själv ska jag anlägga en gräsmatta och en trädgård invid vårt nybyggda hus. Eventuellt för sista gången.

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg