KulturÖsterbottens Logo

Vinterns gästkonstnär utmanar med tankeväckande installationer

TEXT: Carola Harmaakivi, KulturÖsterbotten

Vinterns gästkonstnär på Ateljé Stundars, Tianyu Chen, inrättade sig efter årsskiftet på residenset med en minst sagt spännande arbetsplan. Med en imponerande bredd av konstformer, inklusive traditionell målning och banbrytande installationer, och en bakgrund som vetenskaplig illustratör vill Chen skaka om vår syn på mat och miljö.

Chens projekt, som kretsar kring temat "Dåliga kolhydrater" och "Skitkex", förenar konst och miljömedvetenhet på ett utmanande och tankeväckande sätt. Genom att använda ätbara material – riktig mat, med andra ord – och icke-nedbrytbara ämnen såsom plast och harts skapar Chen installationer med ett starkt och rentav provokativt budskap. Avsikten är att locka publiken att reagera och tänka till, helt enkelt utforska sitt eget förhållande till högprocessad mat och dess miljöpåverkan.

Chen är född och uppvuxen i Kina men är numera bosatt i Nederländerna. På Ateljé Stundars vistas Chen fram till medlet av april. Närmare information om möjligheterna att träffa konstnären och ta del av hennes konst – föreläsningar, öppet hus i studion o.dyl. – kommer senare i vinter.

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (SÖFUK)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Marina Vikberg-Grönlund
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg