KulturÖsterbottens Logo

Litteratursamarbete Österbotten–Västerbotten. Åhman möter Nutti på Vasa LittFest!

TEXT: Carola Harmaakivi, KulturÖsterbotten

ella maria nutti foto sofia runarsdotter

Litteraturfestivalen Vasa LittFest, en av höstens höjdpunkter för regionens alla bokvänner, frestar även i år med högaktuella författare och intressanta teman. Huvudtemat för festivalen, som ordnas 16–18 november, är Budskap.

Bland alla spännande författarnamn i programmet återfinns bl.a. Axel Åhman och Ella-Maria Nutti. Duon slår sig lördag 18 november kl. 10.55 ner i Petters soffa i Dramasalen vid Vasa stadsbibliotek för ett samtal med journalisten Petter Lindberg. – Samtalet är resultatet av ett långvarigt litteratursamarbete mellan Österbotten och Västerbotten med KulturÖsterbotten som en av aktörerna.

Både Åhman och Nutti har rätt nyligen debuterat som romanförfattare, men bägge är bekanta för publiken sedan tidigare. Åhmans romandebut Eldsjäl, som utkom hösten 2023, är en berättelse om dem som stannar, om dem som brinner fast de rimligtvis borde slockna. Nuttis debutroman Kaffe med mjölk är en lika vemodigt finstämd som skimrande berättelse om en förälder och hennes barn och om hur de tunnaste trådarna kan vara de starkaste banden. Nutti har nominerats bl.a. för Norrlands litteraturpris för romanen.

Bekanta dig med programmet för Vasa LittFest här: www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/kultur-i-vasa-och-vasaregionen/vaasa-littfest-vasa/littfest-program/

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg