KulturÖsterbottens Logo

Svenska veckan firas också i Österbotten – ta del av programmet på webben!

TEXT: Carola Harmaakivi, KulturÖsterbotten

Svenska veckan, Finlands största kulturevenemang på svenska, firas om knappt en månad, närmare bestämt 6–12 november. Evenemanget ordnas alltid veckan kring Svenska dagen (6 november), och i år är det vecka 45 som blir aktuell.

Svenska veckan uppmärksammas på många orter runtom i landet, främst i Svenskfinland men också i språköarna längre in i landet. Antalet Svenska veckan-orter har under senaste år vuxit kraftigt. I år firas Svenska veckan på totalt 28 orter i landet.

I Österbotten ordnas Svenska veckan sedan många år tillbaka i Karleby och Sydösterbotten samt Vasa & Korsholm, med KulturÖsterbotten samt Luckan i Karleby och Luckan i Sydösterbotten som samordnande instanser. Programutbudet på orterna planeras och produceras av ett ortsnätverk, ofta tillsammans med ett stort antal samarbetspartners: bibliotek, teatrar, föreningar, kommunernas kulturbyråer, grundläggande konstundervisningen... – På nationsnivå koordineras Svenska veckan av Folktinget.

Programmet för Svenska veckan publiceras på Folktingets sajt: www.svenskaveckan.fi. Klicka fram din egen ort på sajten och se vad Svenska veckan har att erbjuda dig! Programmet på sajten kompletteras i takt med att evenemangsplaneringen framskrider.

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg