Yrkeshögskolan Novia Logo

Lär dig mer om föreningsliv via ung i förening-podden!

TEXT: Caroline Lång, informatör, Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novias och Centrias projekt ”Ung i Förening” har under sommaren släppt sju podcastavsnitt om föreningsliv.

Föreningsinfluencers Alma Westerlund, Sofie Westerlund och Jenny Liljedal har intervjuat personer kring föreningsliv för unga. Lyssnaren får en inblick i hur man startar en förening, anställer unga i en förening, om föreningsinfluencers samt inkludering och gemenskap.

Podden lyfter också upp frågor som är nyttigt för nya föreningsaktiva. I ett avsnitt intervjuas föreningsexpert Malin Ström från föreningsresursen. I avsnittet diskuteras bland annat vilka poster som är bra nybörjarposter i en förening, när det är dags att grunda förening och vad man då bör tänka på.

Föreningsinfluerarna själva lärde sig också en hel del om föreningsliv under tiden de jobbade med podden.

”Jag tycker att det har varit väldigt roligt att spela in podcast, ett format som jag inte själv hade jobbat med innan föreningsprojektet. Jag lärde mig mycket genom att diskutera med olika föreningsaktiva personer som vi kom i kontakt med i samband med inspelningarna. Speciellt avsnittet med Skruvster när vi diskuterade kring inkludering är jag extra nöjd över men från alla avsnitt finns det någonting man kan lära sig.”, säger Sofie Westerlund

Alla avsnitt finns tillgängliga på Spotify.

Ung i Förening-podden görs inom ramen för yrkeshögskolorna Centrias och Novias projekt Ung i Förening och finansieras av Leader Aktion Österbotten, Svenska kulturfonden och SFV.  

Ungiforening logo

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (SÖFUK)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Marina Vikberg-Grönlund
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg