Yrkeshögskolan Novia Logo

Hållbarhet i fokus på Novias FUI-Fika

TEXT: Caroline Lång, informatör vid Yrkeshögskolan Novia

FUIfika fb linkedin

Yrkeshögskolan Novias FUI-Fika har kört i gång för höstterminen. Temat för de kommande fikorna är hållbar utveckling. 

Webbinariet FUI-Fika lyfter fram forskning vid högskolan på ett lättillgängligt sätt. Under en förlängd kaffepaus på 30 minuter, diskuteras forskning och innovation mellan Novias forskningsledare och inbjudna gäster. 

Det övergripande temat för hösten är hållbar utveckling. Terminens första FUI-fikor har öppnat upp kring företagens hållbarhetsarbete. Mariah ben Salem Dynehäll från Drivhuset i Sverige berättade om nyttan med en hållbar Business Model Canvas i sitt FUI-fika i augusti. Tomas Knuts från Concordia berättade i september om erfarenheter från hållbarhetsarbetet när Österbotten ställer om. 

Följande fikor handlar om Sustainable development in Maritime Education and Training, med Magnus Winberg den 27 oktober, Carina Gädda och Camilla Pitkänen berättar om projektet välmående omsorg och hållbart arbetsliv den 23 november. Terminen avslutas med ett FUI-fika om hållbarhet och bioekonomi i december. 

Det krävs ingen förhandsanmälan till FUI-fika, programmet presenteras på Novias hemsida och på https://www.novia.fi/novialia/seminarium/

FUI-Fika arrangeras månatligen och är en del av det nationella Temaåret för forskningsbaserad kunskap. Temaåret tillgängliggör forskningsbaserad kunskap och synliggör dess betydelse i vardagen. Temaåret för forskningsbaserad kunskap ordnas av Undervisnings- och kulturministeriet, Finlands Akademi och Vetenskapliga samfundens delegation.

SA tunnukset SV punainen RGB

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg