KulturÖsterbottens Logo

Online-föreläsningar om pilgrimsvandring och Sankt Olof – gratis!

TEXT: Heidi Hummelstedt, KulturÖsterbotten

Pilgrimsvandring är ett växande fenomen runt om i världen, inte minst i Europa. Människor kombinerar motion och friluftsliv med ett andligt sökande. Vandringskulturen speglar också den långsamhet och närhet till naturen som dagens människor har ett stort behov av.

KulturÖsterbotten är med i det Leader-finansierade projektet St Olav Österbotten, som administreras av samkommunen Kvarnen i Kronoby. Projektet har närmare presenterats i juninumret av Svängrum-e.  

Nu kan alla som är intresserade delta i två online-föreläsningar som ordnas inom projektet. Den första föreläsningen hålls torsdag 12 oktober kl. 18.30. Då föreläser FD Tommy Ramstedt, som forskar i nutida pilgrimsfärder, på svenska under rubriken Religion, motion, kultur? Marknadsföring och berättande om nutida pilgrimsfärder.  

Tisdag 9 november kl. 18.30 föreläser professor Jyrki Knuutila på finska om den medeltida Sankt Olofskulten i Österbotten, under rubriken Pyhän Olavin kultti Suomessa Pohjanmaan näkökulmasta. 

Det kostar inget att delta, men man bör anmäla sig senast två dagar före respektive föreläsning för att få en uppkopplingslänk. Anmälan görs till Kvarnen: www.kvarnen.fi/om-kvarnen/projekt.

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (SÖFUK)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Marina Vikberg-Grönlund
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg