Wasa Teater Logo

Erik Kiviniemi

Erik Kiviniemi får det finlandssvenska dramatikerpriset för Bladis pojkan.

TEXT: Jan Fröjdö, marknadsföringschef, Wasa Teater

Det finlandssvenska dramatikerpriset från Boismanska fonden delas ut årligen till dramatiker som under det senaste året utmärkt sig på det finlandssvenska teaterfältet. Finalisterna väljs i samarbete med en extern jury, som koordineras av dramatikerföreningen Labbet. Erik Kiviniemi och Pipsa Lonka är årets mottagare av priserna.Priset delas ut under Svenska Teaterns spelårsöppning 17.8.

Bladis pojkan hade urpremiär 2 oktober 2020 och hann bara spela åtta föreställningar under pandemin, men nu fortsätter Kiviniemi spela Bladis pojkan i höst. 

Kiviniemi får priset för pjäsen Bladis pojkan med motiveringen: ”Erik Kiviniemi tar oss ner till en av teaterns grundsituationer: den enskilda människan som ställer sig inför de andra och med sin röst och sin kropp gestaltar en historia. Bladis pojkan lyser av lust till, och tro på, möjligheterna i det berättandet. Pjäsen synliggör också hur språket bär berättelsen i lika hög grad som den fabel som återges.” 

Bladis pojkan är skriven av Erik Kiviniemi och teaterchef Ann-Luise Bertell har regisserat föreställningen. Anders Karls har planerat scenografi och kostym och Håkan Omars har skapat musiken och är musiker under föreställningen.

Bladis pojkan fortsätter spela 

Det blir nypremiär för Bladis pojkan tisdag 28.9 på Wasa Teaters stora scen, där den spelar ett antal gånger under hösten. Föreställningen ska också på turné i regionen och spelar 8.10 i Korsnäs, 9.10 i Kronoby, 15.10 i Kristinestad, 22.10 i Närpes och i Jakobstad. Dessutom spelar föreställningen sju föreställningar på Smedsby UF från och med 13 november.


SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg