Yrkesakademin i Österbotten Logo

Armin Bilajac

Brons till YA studerande i FM tävlingarna i yrkesskicklighet – Mästare 2021

TEXT: Maria Nystrand, Informatör, SÖFUK

02 a34d6de5a1 Julia Karlstedt 400Jamina Berglund

YA:s merkonomstuderande Armin Bilajac har vunnit brons i grenen ”visuellt försäljningsarbete” i Mästare 2021 tävlingen som hållits i Uleåborg 18-20.5.

Mästare tävlingarna är det största evenemanget i Finland inom yrkesutbildningar där unga yrkesproffs tävlar om FM-medaljer i yrkesskicklighet inom 51 olika yrken. Istället för ett stort evenemang så decentraliserades tävlingen i år till 13 olika orter. Största delen av grenarna arrangerades i Uleåborg och dess näromgivning.

YA:s merkonomstuderande Armin Bilajac och Jamina Berglund tävlade i grenen ”visuellt försäljningsarbete” tillsammans med tre andra finalister, och nyblivna studenten och närvårdaren Julia Karlstedt tävlade i närvårdargrenen tillsammans med sju andra finalister.

Julia var nöjd med att ha ställt upp i tävlingen ännu ett år. Tävlingsmomenten bestod bl.a av en handledningssituation, videoanalys, hemvård, läkemedelsberäkning etc. ”Det kändes bra, jag har gjort mitt bästa idag,” berättade hon efter första tävlingsdagen. 

Jamina fick en fin fjärde placering och var även hon nöjd med tävlingarna trots mycket jobb och långa dagar. ”Det har varit både roligt och jobbigt, vi har haft långa dagar,” berättade hon efter den andra tävlingsdagen.

”Det har varit lärorikt, vi har lärt oss mycket under de här dagarna, och en bronsmedalj känns förstås riktigt bra,” säger Armin. Till tävlingsuppgifterna hörde bland annat att skapa en bordsexponering, en pop-up försäljningspunkt och att utveckla marknadsföringsmaterial för olika lokala företag. Enligt domarna var Armin noggrann, med en tydlig vision i utförandet av sina uppgifter.

”Medaljen var väntad, både Armin och Jamina är mycket duktiga på visuellt försäljningsarbete. De jobbar modernt och kreativt. Det har varit roligt att få träna dem inför Mästare tävlingarna,” säger deras coach och lärare i affärsverksamhet, Ida Söderback, som var med i Mästare sammanhang för första gången.

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (SÖFUK)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Marina Vikberg-Grönlund
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg