Yrkesakademin i Österbotten Logo

Max Hagström

Max Hagström utnämns till ny VD för EduYA Ab

TEXT: Maria Nystrand, Informatör, SÖFUK

Max Hagström har blivit utsedd till ny verkställande direktör för EduYA Ab. EduYA erbjuder icke-examensledande utbildning i form av bland annat kortkurser, certifikatkurser, ledarskapsutbildningar, arbetskraftsutbildningar, rekryteringsutbildningar och integrationsutbildningar. 

Max Hagström kommer från Karleby och har de senaste 6 åren verkat som verkställande direktör för Osuvakoulutus Oy som ägs av Samkommunen för utbildning i Mellersta Österbotten. Han har därmed en gedigen erfarenhet från en liknande position och organisation. Till sin utbildning är han ekonomie magister, utexaminerad från Svenska Handelshögskolan i Vasa.

”Jag har en mångsidig och lång arbetserfarenhet inom utbildningsbranschen, samt ett stort nätverk av företagskontakter, vilket ger mig goda förutsättningar för att fungera som ny VD för EduYA,” säger Max Hagström. ”Jag ser framemot att få diskutera utbildningsbehoven bland företagen i EduYA:s verksamhetsområde och hur de kan tillgodoses. Det ska bli oerhört spännande och intressant med nya utmaningar,” fortsätter han.

"Max har en gedigen erfarenhet av kompetenshöjande utbildningar och tjänster riktade både till företag eller organisationer och till enskilda personer som vill stärka sitt kunnande eller position på arbetsmarknaden. Max har även ett brett nätverk inom näringslivet och goda kontakter till arbetskraftsmyndigheterna," säger Carina Storhannus, ordförande för EduYA:s styrelse.

Den nya verkställande direktören börjar arbeta för bolaget från och med augusti 2021.

www.eduya.fi

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg