Wasa Teater Logo

”En verklighetsflykt vi alla behöver i höst”

TEXT: Axel Åhman, humorgruppen KAJ

Att skriva musikal under året som gått har varit ganska terapeutiskt. Vi har dag efter dag gått ombord på vår kryssningsfärja, en plats där allt kan hända, bara vår fantasi sätter gränser och karaktärerna aldrig behöver följa restriktioner. Berättelsen har varit en tillflykt för oss från verkligheten.
 
Vi visste att vi ville skapa en tidlös föreställning, eftersom kryssningsbåtarna är en tidlös plats. Åren går men de ser likadana ut, människorna byts ut men inget ändras. Livsöden går i repris tur och retur, identiska men ändå unika. Det är en fascinerande plats. Alla är på väg någonstans eller flyr från något och i den miljön lurar humorn överallt. 
 
Eftersom vi redan skrivit en musikal skulle man ju kunna tro att den andra skulle gå lättare. Så resonerade jag i alla fall, och jag hade helt fel. Visst kan man dra nytta av tidigare erfarenheter, men varje föreställning har sina unika utmaningar och lösningar. 
 
Det tar lång tid för alla bitar att falla på plats, men känslan när de gör det är lika magisk varje gång, när du sitter med en ny låt eller scen och bara vet att ”där satt den”. Vi kan jaga den känslan i månader, leva på den i några dagar och sen är vi tillbaka. Utsvultna och börjar om igen. 
 
Bit för bit faller pusslet på plats, vi jobbar fortfarande för fullt, filar in i det sista för att ni i publiken ska få njuta av den bästa möjliga föreställningen. Missa inte Botnia Paradise, jag tror det är en verklighetsflykt vi alla behöver i höst.

Hälsningar Axel Åhman, humorgruppen KAJ
 

Biljetterna släpptes den 15 april och nästan 11 000 har redan bokat in sig till Botnia Paradise i höst. Höstens föreställningar släpptes först och föreställningarna under vår 2022 släpps under hösten. Trots att många redan bokat in sig till Botnia Paradise finns det ännu gott om plats. Köp din egen biljett på https://www.wasateater.fi/feature/botnia-paradise/.  


SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg