Yrkeshögskolan Novia Logo

Kursen ”Diet for a Green Planet” pågår under ettårs tid och kan avläggas vid sidan av heltidsjobb.
Kursen ”Diet for a Green Planet” pågår under ettårs tid och kan avläggas vid sidan av heltidsjobb.

Vill du bli förändringsledare för hållbar mat?

TEXT: Caroline Lång, informatör vid Yrkeshögskolan Novia

 Jobbar du kanske i ett storkök, restaurang eller som livsmedelsproducent, och brinner för hållbar mat och lokala råvaror? Vill du lära dig mera om förändringsarbete och hur man utvecklar ett hållbart livsmedelssystem? Då är kanske denna ettåriga kurs något för dig!  

I vår startar en internationell kurs om hållbar mat vid Yrkeshögskolan Novia. Kursen ”Diet for a Green Planet” utbildar dagens förändringsagenter inom hållbar mat. 

Kursens målsättning är att studerande bildar en förståelse för livsmedelssystemet från jord till bord och hur livsmedelssystemet är kopplat till klimatförändring, eutrofiering, biologisk mångfald, människors hälsa och landsbygdsutveckling.

Kursen är internationell och förhoppningen är att studerande från hela Östersjöområdet kan träffas virtuellt för att lära sig mer om hållbarhet och ta lärdom av varandra. 

Kursen riktar sig till personer vill utveckla färdigheter i ledarskap och jobbar inom produktion, offentlig mat, anbud, catering och restaurangbranschen. 

Kursen omfattar 15 sp och inleds 20 maj 2021 och pågår i ettårs tid tills 6 maj 2022. Kursen kan avläggas vid sidan av heltidsjobb. Ansökningsperioden stängs 26.4.2021

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (SÖFUK)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Marina Vikberg-Grönlund
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg