Wasa Teater Logo

Ledare, Wasa Teater

TEXT: Ann-Luise Bertell, teaterchef

Bästa läsare,

Det är för mig väldigt trevligt att igen få skriva ledare till Svängrum och rikta mig till er, alla läsare. Jag är tillbaka som teaterchef på Wasa Teater efter fem års paus. Det känns väldigt bra att vara tillbaka i huset och kollegerna har välkomnat mig på det bästa sätt.

Liksom de flesta branscher står teatrarna i höst inför stora utmaningar. Vår verksamhet, som är uppbyggd på att människor ska samlas och uppleva tillsammans, har det ganska svårt i denna tid. Vi har blivit uppmanade att stanna hemma och inte i onödan träffa folk.

Men vi människor behöver varandra, vi behöver få träffas och tänka och känna tillsammans. Teatrarna i vårt land erbjuder fantastiska upplevelser och vi har gjort vårt yttersta för att publiken ska kunna komma tryggt till teatern.

Vi har halverat antalet sittplatser i salongen, vi erbjuder handdesinfektion och munskydd åt alla som vill ha. Vi håller avstånden! Föreställningsverksamheten i teaterhuset är för tillfället pausad till 25.10 på grund av smittspridningen i Vasa, turnéverksamheten fortsätter som normalt tillsvidare. Men, när det lugnar ner sig vill vi väldigt gärna träffa er alla här på teatern igen!

Wasa Teater har funnits under hundra år och under alla dessa år har det berättats historier här i detta hus. Teatercheferna har försökt hitta de viktigaste, roligaste och de mest berörande berättelserna.

Människorna har strömmat till huset och fått höra något, upplyftande, glädjande, eller provocerande. Wasa Teater har alltid varit ett kärt samtalsämne för österbottningarna. En kär plats. Även under kriget spelades det teater på scenen här. Wasa Teater och teaterkonsten har hängt med under många år och kommer att fortsätta spela sig genom och förbi coronaepidemin.

Varmt välkomna till Wasa Teater, också i höst!

Ann-Luise Bertell, teaterchef


SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg