KulturÖsterbottens Logo

Ull spinning

Fint slutbetyg för projekt Kulör

TEXT: Johanna Björkholm, KulturÖsterbotten

Prestigefylld sajt listar Kulör som gott exempel på kulturarvsarbete

Projektet Kulör har fått en toppenfin avslutning! Projektet har nämligen tagits med på den prestigefyllda förteckningen Nordic Safeguarding Practices som ett gott exempel på hur man kan arbeta regionalt för att levande traditioner och immateriellt kulturarv ska finnas kvar också i framtiden: www.safeguardingpractices.com.

Projektet Kulör, som genomfördes vid KulturÖsterbotten år 2017–20 med FD Johanna Björkholm som projektledare, hade som mål att synliggöra levande traditioner som en resurs. Sin finansiering fick projektet via Aktion Österbotten samt av Svenska Kulturfonden.

Nordic Safeguarding Practices, där nu alltså också Kulör finns omnämnt, samlas goda exempel på insatser för tryggande av levande traditioner i Norden och Baltikum. Avsikten med samlingen är att skapa synergier, inspirera och öka kommunikationen bland intresserade parter. Den som är intresserad av att jobba för att upprätthålla traditionell kunskap hittar massor med information på sajten.

Allt material som producerats inom projekt Kulör finns tillgängligt via KulturÖsterbottens materialbank – och materialet har verkligen hittat sin målgrupp. I medlet av augusti visade materialbanken knappt 10 300 nedladdningar av material från Kulör. Se materialbanken via denna länk. Titta in, du också!

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg