Wasa Teater Logo

Gå tryggt på teater i höst

TEXT: Jan Fröjdö, Marknadsföringschef, Wasa Teater

Österbottningar har skrattat, gråtit, upplevt och underhållits på Wasa Teater i över 100 år. Trots att vårens föreställningar ställdes in och vi förväntar oss begränsningar för hur vi kan jobba under hösten, ser vi fram emot ett nytt århundrade av lokala upplevelser i världsklass på Wasa Teaters scener.

Fram tills det att den rådande situationen tillåter att restriktionerna släpps, har vi vidtagit extra åtgärder för att ditt besök hos oss skall vara tryggt och säkert. Läs mer om vad vi gör för att skydda såväl Wasa Teaters publik som personal.

Premiärer hålls som planerat

Repetitionerna är i full gång på teatern. ”AYN – den katastrofala kontorskomedin” har sin premiär som planerat den 12 september på stora scenen. Också den turnerande daghemsföreställningen ”Det osynliga barnet” håller sin premiär på Vasallen 5 september för att sedan besöka daghem runtom i Österbotten. Senare i höst spelas ”Bladis pojkan” med Erik Kiviniemi och Håkan Omars och ”Hundliv” med Carola Sarén med sina premiärer 2.10 respektive 14.11.

Innan föreställningen

Våra publikvärdar möter all vår publik och kommer därför att bära skyddsutrustning i form av visir och handskar för att förhindra smittspridning. Du får gärna köpa programblad innan föreställningen, men vi tar endast emot kortbetalning.

Dörrarna till övre foajén och salongen kommer att öppnas tidigare än normalt för att ge dig och de andra i publiken utrymme och möjlighet att hålla rekommenderat säkerhetsavstånd. Vi ber framför allt dem som har sittplats i mitten av salongen att ta plats i god tid. Dörrarna till övre foajén öppnas 1 timme och salongsdörrarna 30 minuter innan föreställningen börjar.

För de som önskar ha säljer vi ansiktsmasker i foajén som kan köpas med kort innan föreställning.

Under föreställningen

Regionförvaltningsverket ställer kravet att hålla 1-2 meter avstånd i publiken. Därför kommer publiken att sitta på varannan stol så att ingen, i mån av möjlighet, sitter bredvid, framför eller bakom någon annan. I föreställningens paus och efter föreställningen

I de föreställningar som har paus kommer salongsdörrarna att hållas öppna. Kontaktytor och dörrhandtag spritas under första akten och pausserveringen arrangeras enligt myndigheternas instruktioner.

Eftersom alla kunder förutsätts ha en egen sittplats eller en egen bordsyta, behöver du köpa din pausservering på förhand. Av höstens föreställningar är det endast AYN som har paus. Pausserveringen bokar du i Bock’s Ernst Salongers bokningssytem. Det går också bra att

köpa pausservering i biljettkassan i samband med att du löser ut dina biljetter.

För att undvika onödig trängsel och köbildning i samband med pausen och i garderoben efter föreställningen kommer Wasa Teaters personal att instruera hur publiken lämnar salongen.

Vad kan du göra?

Vi följer myndigheternas rekommendationer när vi planerar verksamheten så att ditt besök hos oss skall vara säkert. Men det finns också mycket som du kan göra för att ett besök på Wasa Teater skall vara tryggt för alla.

  • Håll en god handhygien och tvätta dina händer ofta.
  • Lös ut din biljett i Wasa Teaters biljettkassa minst tre dagar innan föreställningen eller köp din biljett på webben.
  • Stanna hemma om du är eller känner dig sjuk. Vi bokar gärna om din biljett till ett senare datum.
  • Gör ditt bästa för att hålla rekommenderat avstånd till andra teaterbesökare.
  • Om du är äldre eller tillhör någon riskgrupp kan du välja att köpa biljett till någon av våra föreställningar som har 65-års åldersrekommendation (gäller AYN, Bladis Pojkan och Hundliv)

Vi har uppdaterat våra städrutiner och sätter extra vikt vid att kontinuerligt desinficera kontaktytor som handtag, ledstänger, hissknappar och armstöd efter alla föreställningar. Hela vår personal har också förbundit sig att hålla god handhygien enligt THL:s anvisningar.


SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg