Game Over? Välkommen på inspirationsdag 27 mars i Vasa!

Hur kan man som vuxen – som lärare eller biblioteksanställd – använda ny teknik för att främja läslusten hos barn och unga? Välkommen med på Game Over?, vår inspirationsdag om läslust, spel och sociala medier fredag 27 mars i Vasa!

Huvudtalare på inspirationsdagen är skol- och ungdomsbibliotekarien Tobias Gard från Trollhättan i Sverige och specialbibliotekarien Lisa Ahlvik från Pedersöre. Bägge har jobbat framgångsrikt med att använda spel på datorn som ett sätt att föra text- och boksamtal med barn och unga. Tobias Gard använder också sociala medier såsom podcasts, bloggar och vloggar för att få barn och unga att hitta lusten att läsa. Han förklarar hur fenomen såsom Creepypasta och Fanfiction som vuxit sig stora på webben kan skapa intresse för berättelser och berättande.

Inspirationsdagen ordnas fredag 27 mars kl. 9.30–15 på Vasa stadsbibliotek (Dramasalen). Dagen är avsedd främst för bibliotekspersonal och lärare, men vem som helst som är intresserad av temat är välkommen med. Det kostar inget att delta, men på grund av de praktiska arrangemangen bör man anmäla sig på förhand, senast 23 mars 2020: www.sfv.fi/evenemang. På anmälningssidan finns också närmare information om dagens upplägg och programpunkter.

Game Over? ordnas av KulturÖsterbotten tillsammans med Vasa stadsbibliotek och Svenska Folkskolans Vänner.

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg