Kaj Ekroos | Yvonne Sténs | Tomas Backholm | Thomas Backlund

Resa till BETT 2020
Copper Hill has belonged to the Williams since 1826

Vi fick dessutom bekanta oss med ett stort antal tekniska lösningar som var baserade på robotik, VR/AR och kreativitet. Utöver detta inspirerades vi, knöt kontakter, nätverkade och spånade om hur vi skall fortsätta arbeta på Yrkesakademin för att hänga med i digitaliseringens utveckling. Viktigast att ta med sig är att elevernas lärande går via vårt lärande. Vi fortsätter nu vårt arbete och jobbar vidare, påfyllda med kunskap och inspiration, för att höja elevernas digitala kompetens samt försöka bygga upp ett intressant och på samma gång i tiden varande innehåll för alla våra elever.

Resan gjordes inom Makerspace projektet som finansierats av Leader och Kulturfonden.

I januari var vi, tre lärare samt en IT-planerare från Yrkesakademin i Österbotten, på resa till London för att gå på BETT-mässan och spana in det senaste inom digitalisering och utbildning.

Bett är en internationell utställning och konferens där teknik, praxis, idéer och människor möts för att hitta inspiration, diskutera utbildningens framtid och upptäcka hur teknik och innovation gör det möjligt för lärare och elever att växa och utvecklas. På BETT kunde man besöka över 800 utställare, mer än 150 föreläsningar och ett antal exklusiva nätverksevenemang. Totalt hade BETT under tre dagar ca. 34 000 besökare från 146 olika länder.

Vi hade intensiva dagar och fylldes med kunskap om bland annat ledarskap i en digitaliserad värld, fick lyssna på intressanta föreläsningar om presentationsteknik och hur man behåller uppmärksamheten bland åhörare, och mycket mer. Vi fick även se och känna på den nyaste tekniken som finns tillgänglig idag, allt från konkret datautrustning, förvaringslösningar, inredning och säkerhetslösningar till hur olika tjänster och kursinnehåll på ett effektivt sätt kan dra nytta av digitalisering.

Föreläsning av och med representanter från Google Education

Föreläsning av och med representanter från Google Education

Många företag visade möjligheter med att använda VR/AR inom utbildning. Här är hela klassrummet virtuellt.

Många företag visade möjligheter med att använda VR/AR inom utbildning. Här är hela klassrummet virtuellt.

Alla stora världsledande fanns representerade, här Microsoft.

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg