Yrkesakademin i Österbotten Logo

Våga Satsa inne på slutrakan


Projektet Våga Satsas främsta uppgift har varit att ordna kurser och evenemang för blivande och etablerade småföretagare i Österbotten. Men, projektet har även lyft fram österbottnisk företagsamhet på flera andra sätt.

vagasatsa

Sista december avslutas utbildningsprojektet Våga Satsa vid Yrkesakademin i Österbotten. Under projekttiden har det ordnats många kurser riktade till österbottniska småföretagare, men också till de som funderat på att starta eget företag. I takt med att projektet framskridit har allt fler hittat till Våga Satsas aktiviteter och kanaler. 

Våga Satsa har bland annat ordnat kursen Starta eget, och flera företag har sett dagens ljus under och efter kursen. Projektet har även haft som mål att vara aktivt på sociala medier och annars också online. Aktiviteten på de sociala medierna har visat sig vara ett smart drag, för den absolut största gruppen deltagare har fått nys om projektet just där via. 

I Våga Satsa podcast har lyssnarna fått ta del av österbottniska företagares bakgrundsberättelser, problem och framtidsdrömmar. Podcasten har varit en uppskattad del av projektet, och hittills har podden över 6000 lyssningar. Att få ta del av en företagares liv har intresserat många, och berättelserna finns kvar fastän projektet avslutas. Alla avsnitt hittar man bland annat på Soundcloud.

Om man är intresserad av vad man ska tänka på då man startar eget företag har projektet tillsammans med Boden Live och de österbottniska näringslivsbolagen spelat in korta filmer där bland annat det temat behandlas. Filmerna hittar man på www.boden.fi och finns kvar på webbplatsen också vid projektets slut.

Våga Satsa tackar för sig – och önskar alla samarbetspartners, kursdeltagare och följare en riktigt God Jul och företagsamma nya år!

Text: Sofia Sundholm, projektplanerare Våga Satsa

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg