KulturÖsterbottens Logo

Mittnordisk konferens samlade åttiotalet kulturaktörer i Jakobstad


Mittnordiska kulturdagarna – i år med temat publikutveckling – ordnades 20–22 november i Jakobstad, med KulturÖsterbotten som en av huvudarrangörerna. Konferensen lockade ett åttiotal deltagare från hela Mittnorden-området för tre intensiva och intressanta dagar på Campus Allegro.

MNKD 2019 001

Anu-Maarit Moilanen, en av huvudtalarna på Mittnordiska kulturdagarna, presenterade projektet Konsttestarna och berättade hur det är att engagera åttondeklassister i konstverksamhet.

Foto: Kim Blåfield

 

MNKD 2019 002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag älskar dans – det är någonting som alla de som deltog i Hanna Korhonens och Annika Sillanders  dansverkstäder hade gemensamt. Danskonstens kreativa möjligheter och dans i skolan stod på agendan.
Foto: Kim Blåfield

 

MNKD 2019 003

En utfärd till Kuddnäs museum i Nykarleby med målet att studera de restaurerings- och tillgänglighetsåtgärder som öppnat museet för en bredare publik än tidigare var en av de många programpunkterna under den andra konferensdagen.
Foto: Carola Harmaakivi

 

MNKD 2019 004

Höjdpunkten under Mittnordiska kulturdagarna: utdelning av mittnordiska kulturprisen. Det tematiska priset tillföll i år Föreningen Ovikenmusik från Sverige, för föreningens mångåriga publikarbete där kvalitet, samverkan och tillgänglighet är i fokus. Barn- och ungdomspriset tilldelades Vasa förening för ny kultur Volume för de insatser föreningen gör för att stöda ungdomars kunnande och utveckling inom populärmusiken. Bägge prisen är på 30.000 svenska kronor.
Foto: Kim Blåfield

Läs mera om kulturprismottagarna: www.mittnorden.org

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg