Vasaregionen ska vara en plats där det är rikt att leva och vardagen är meningsfull. Till det hör en teaterscen som vågar och vill framåt, säger riksdagsledamot Jocke Strand.

Jocke Strand: “Österbotten, nu hjälper vi teatern!

En av våra äldsta och viktigaste kulturinstitutioner i Österbotten, Wasa Teater, fyller 100 år i november 2019. Tillsammans kan vi göra den förstklassig, attraktiv och modern!

Wasa Teater behöver nu allas hjälp för att slutföra den historiska renoveringen inför den stundande 100-årsfesten. Målet är att samla in 250 000 euro från allmänheten och insamlingen ligger som bäst på 54 % av målsättningen.

– Jag har själv bidragit till insamlingen, eftersom jag anser att vi behöver en österbottnisk regionteater i framkant. Alla kan bidra till det här, så att både 100-åringen får det ansiktslyft den förtjänar och publiken äntligen får den underhållning vi längtar efter, säger riksdagsledamot Joakim Strand.

När målet är nått och renoveringen genomförd kommer Wasa Teater att kunna erbjuda modig, mångsidig och aktuell underhållning också i framtiden. Dessutom i nya utrymmen med toppmodern utrustning.

Teatern vill fortsättningsvis vara ett tillgängligt teaterhus med ett varierat utbud som väcker intresse regionalt, nationellt och i hela Norden.

– Att utveckla Österbotten till en region i framkant ligger i allas intresse.

Vasaregionen ska vara en plats där det är rikt att leva och vardagen är meningsfull. Till det hör också en teaterscen som vågar och vill framåt. Självklart bidrar jag till insamlingen - gör det du också!

Nu skapar vi framtidens teater!

Inför slutspurten behöver Wasa Teater än en gång publikens stöd. Du kan själv avgöra hur stor summa du vill donera till insamlingen. Redan nu har många företag valt att stödja insamlingen. På adressen wt100.fi kan du donera direkt. Men du kan också betala in ditt stöd till Stiftelsen Wasa Teaters konto.

Stöd renoveringen!
Namn : Stiftelsen Wasa Teater
Kontonummer : FI40 1712 3000 0037 65
Meddelande : WT100 + ert telefonnummer

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg