Strategidag för kultursektorn 11.2 i Vasa

Annika Tidström, huvudföreläsare på strategidagen, är professor i företagande vid Vasa universitet.

Vad betyder strategi? Vad går strategiskt tänkande ut på? Hur hör strategier ihop med vision och mål? Hur kan organisationer ledas strategiskt? Vilka verktyg finns det för analys av resurser och kompetenser samt omgivningen?

Strategiarbete – från vision till görande på individnivå, det är vad deltagarna får fördjupa sig i under en fortbildning som KulturÖsterbotten ordnar måndagen den 11 februari i Vasa. Strategidagen är avsedd främst för kommunernas kulturansvariga tjänstemän, men även andra tjänstemän och förtroendevalda som har intresse för strategiskt arbete inom kultursektorn är välkomna med.

Huvudföreläsare på fortbildningsdagen är professor Annika Tidström. Tidström är professor i företagande vid Vasa universitet samt forskare och utbildare i strategisk företagsledning. Hon har samarbetat med bl.a. LokalTapiola Österbotten, Vasa stad och Wasa Teater.

På strategidagens program står även Case Vasa och Case Jakobstad. Kulturchef Sanna Bondas berättar då om det pågående arbetet med kultur- och idrottsprogrammet för Vasa stad, medan konsulten Päivi Jokitalo berättar om sina erfarenheter från arbetet med det kulturpolitiska programmet i staden Jakobstad.

Strategidagen är avgiftsfri för deltagarna. På grund av serveringen bör dock den som önskar delta anmäla sig senast 4 februari till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Läs mera om strategidagen och se närmare på programmet här [länk till: http://www.kulturosterbotten.fi/om-kulturoesterbotten/nyheter-bl/49-strategidag-foer-kultursektorn-11-februari-i-vasa]

 

Text: Carola Harmaakivi, KulturÖsterbotten

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (SÖFUK)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Marina Vikberg-Grönlund
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg