Tim Sparv understöder renoveringen

Kom med! -säger han till andra.

- Jag vill gärna vara med och utveckla staden Vasa och för mig så betyder det bland annat att man har en stark svenskspråkig teater.

Tim Sparv (född 1987) är en professionell fotbollsspelare, uppvuxen i Oravais. Tim har redan en lång fotbollskarriär bakom sig där han spelat professionellt i England, Sverige, Nederländerna och Tyskland. Just nu spelar han för det danska fotbollslaget FC Midtjylland. Vi ställde tre frågor till Tim Sparv om hans relation till Wasa Teater.

Vilken relation har du till Wasa Teater?

Jag minns hur mäktigt och spännande det var när vi åkte med skolan till Wasa Teater. Det var alltid en höjdpunkt på året. Nu som vuxen har man märkt hur viktig Wasa Teater är som samlingspunkt för kulturintresserade österbottningar. Det är en plats där du kan glömma vardagens bekymmer och helt leva dig in i den föreställning som visas.

Vad gjorde att du tog beslutet om att komma med i insamlingen?

Jag vill gärna vara med och utveckla staden Vasa och för mig så betyder det bland annat att man har en stark svenskspråkig teater. På det här sättet vill jag dra mitt strå till stacken så att Wasa Teater kan utvecklas och bli ännu bättre.

Vad vill du säga åt andra som kanske tänker på att gå med i insamlingen?

Kom med! Tillsammans så kan vi vara med och lyfta Wasa Teater till nya höjder och se fram emot konserter, musikaler och andra föreställningar av högsta kaliber. Det här är en institution som förtjänar vår uppbackning.

Läs mera om renoveringen och insamlingen på www.wt100.fi.

 

Text: Jan Fröjdö, foto: Frank A. Unger

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg