Yrkesakademin i Österbotten Logo

Boden Live


Kim Blåfield, projektplanerare för Boden Live i filmtagen.

 

I början av november inleds projektet Boden Live vid Yrkesakademin i Österbotten.

Projektet tar avstamp från den populära verksamheten i projektet Boden, vars tjänster visat sig ha en stor efterfrågan med i genomsnitt 100 uppdrag per år.

Multimediatjänster för landsbygden stor fortsättningsvis i fokus och målgruppen förblir densamma; primärproducenter, föreningar, organisationer och dylika aktörer som verkar på eller för landsbygden och dess utveckling.

Namnet Boden Live ger en ledtråd när det kommer till verksamhetsutvecklingen och tjänsteutbudet inom projektet. Fotograferingar, filmningar och dokumentationer kompletteras med en tyngre betoning på direktsändningar och utvecklandet av en professionell plattform för dessa.

Olika samarbetspartners har också inkommit med önskemål om portabel konferensutrustning som med kort förvarning smidigt kan användas vid möten ute i bygderna, till exempel i ungdomslokaler, och som lätt kan flyttas mellan olika utrymmen.

Genom att demonstrera och erbjuda dessa lösningar vill projektet ingjuta mod i landsbygdens aktörer att, i egen regi, dokumentera olika möten andra evenemang i framtiden.

  • Projekttid: 1.11.2018 – 31.10.2021

Text: Kim Blåfield

Foto: Sara Mannsén

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg