Wasa Teater Logo

Renoveringen av Wasa Teater går framåt


Renoveringen och bygget på Wasa Teater går framåt. Tidtabellen justeras enligt behov, men det är vanligt när man jobbar med gamla byggnader konstaterar ansvarige arbetsledare Martin Nilsström.

Vad händer just nu?

Just nu är det jobbar vi intensivt med grunden för utbyggnaden för dekorverkstaden och lagret, som kommer på teaterns innergård. Grunden för utbyggnaden gjuts vecka 39 och elementen, som är klara för leverans, monteras när grunden är klar för det. Det som också sker parallellt är tillverkningen av alla delar till Glaset, utbyggnaden på innergården. Tillverkningen av Glaset sker på ett företag i Larsmo som har planerad montering v 44, om alla tidtabellen håller. Vi jobbar också med upphandlingen av stolar och dörrar till olika ställen i teaterhuset, alla material är ganska speciella så det tar sin tid att komma fram till rätt beslut.

Vad händer på scenen och i salongen?

I salongen och på scenen sker det mest teknikarbete och omändringar i konstruktionen för tillfället. Vi jobbar med nya ventilationen som ska dras och installeras och vi har tagit hål i taket för trappan som går upp till nya läktaren.  På scenen ska vi snart bygga ställningar så att man kan förstärka upphängningar i tornet, montera ner den gamla mekaniken och sen ska de nya ridåhissarna monteras.

Hur håller tidtabellen?

I dagsläget ligger vi en aning efter i tidtabellen. Det är främst på grund att konstruktionerna i teaterhuset inte har sett ut som det var väntat. Innergårdens grund och sprängningar tog mera tid än väntat och sedan gula trähusets skick var sämre än väntat. Men vi gör allt för att kunna komma ikapp med tidtabellen.

Jan Fröjdö


SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (SÖFUK)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Marina Vikberg-Grönlund
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg