KulturÖsterbottens Logo

Svenska veckan – i höst också i Vasa och Korsholm!


Svenska veckan – årets största kulturevenemang i Svenskfinland – firas i år också i Vasa och Korsholm. Ett brett nätverk av organisationer och aktörer – KulturÖsterbotten / SÖFUK, Vasa arbis, Vasa stads kulturcentrum, Vasa stadsbibliotek, kulturbyrån i Korsholms kommun, Vaasa-opisto, Finlands svenska folkmusikinstitut, stadsteatern och många, många andra – har samlat sina aktiviteter och evenemang under Svenska dagen och dagarna där omkring i ett gemensamt, mångsidigt programutbud, som spänner över hela veckan.

Det bärande temat för Svenska veckan i Vasa är den levande tvåspråkigheten i Vasa och Korsholm – målet för evenemangen är att bygga broar mellan språkgrupperna och förena invånarna i kulturaktiviteter av olika slag. En särskild målgrupp för insatserna under Svenska veckan i Vasa är barn och ungdomar.

Svenska veckan 2018 firas med festlig start på Svenska dagen måndagen den 5 november och avslutas söndagen den 11 november. Kulturveckan Svenska veckan har ordnats sedan hösten 2000. I år deltar 16 orter i evenemanget, däribland Karleby och Sydösterbotten. Där samordnas evenemangen under veckan av Luckan. I Vasa och Korsholm är det KulturÖsterbotten som axlar det samordnande ansvaret.

Programutbudet under Svenska veckan publiceras under höstens lopp på webbplatsen www.svenskaveckan.fi. Titta in där – och hitta dina egna favoriter bland Svenska veckan-evenemangen!

Text: Carola Harmaakivi, KulturÖsterbotten

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg