Ledare – Välkommen till sista Svängrummet före sommarpausen!

TEXT: Ulrica Karp, Direktör

Samkommunens vision är Utbildning och kultur i världsklass. Österbottningarna har i alla tider varit ett folk som gärna tagit kontakter utanför landskapets gränser för att idka handel och hämta inspiration i vardagen. Vi är stolta över vår region och har glädjande nog under senaste år inte heller varit blyga att på olika sätt hålla fram det kunnande och företagaranda som finns i vårt landskap.

I alla våra ansvarsområden har vi visat framfötterna helt i linje med vår vision. KulturÖsterbotten skapar mervärde genom ett intensivt och ömsesidigt samarbete med andra aktörer. Ett direkt resultat av detta arbete är att verksamheten kan expandera! Wasa Teater lever minsann upp till sin slogan Lokala upplevelser i världsklass. Ett resultat av gedigna samarbetet är det kraftprov vi tillsammans visar upp i samband med renoveringen av teaterhuset inför teaterns 100 års jubileum nästa år. Att det lokala hantverket i världsklass verkligen går hem i stugorna syns tydligt i bokningsläget för höstens stora premiär Gambämark. I Yrkesakademin i Österbotten har vi som bekant skördat framgångar på internationella tävlingsarenor men vi har också utvecklingsprojekt som exempelvis produktion av effektiva hus. Det kan bli ytterligare ett visitkort vi stolt kan visa upp för våra studerande och intressenter. Allt detta stöder och utvecklar grunduppgiften att stå för högklassig yrkesutbildning för unga och vuxna i vår region.

Genom ett ömsesidigt samarbete som bygger på förtroende och kunskap mårar vi å på i förverkligandet av samkommunens vår vision. Vi riktar fortsättningsvis fokus på hur vi utgående från detta på ett ännu mera aktivt sätt kan samverka så att vi också i fortsättningen ligger i topp.

Med dessa korta ord vill jag önska våra läsare och hela personalen en riktigt skön sommar!

Ulrica Karp
Direktör

SÖFUK
Svängrum-e Utges av Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur skn (Söfuk)

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa Tfn (06) 324 2211
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.sofuk.fi

Ansvarig utgivare: Martin Norrgård
Redaktionsråd: Maria Nystrand, Carola Harmaakivi, Simon Ventus, Caroline Lång 
Ansvarig redaktör: Maria Nystrand
Layout: Niklas Forsberg