LEDARE

 

SÖFUK sjuder av aktivitet

 

Här på SÖFUK har vi startat igång igen efter en kort sommarpaus i vår verksamhet. Skolåret har inletts inom YA, spelåret startat på teatern och kultursamarbetet fortsättningsvis i fokus inom KulturÖsterbotten.

 

Läs mer

 

 

WASA TEATER

 

Musikal, sagor och tragikomedi inleder spelåret på Wasa Teater

 

Wasa Teaters 99:e spelår inleds med musikal om möbeljätten IKEA och dess grundare, med en berättelse om en dag i fem vanliga österbottningars liv och med dramatiserade sagostunder i regionen.

 

Läs mer

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

 

YA:s studerande reste i tiden

 

Läs mer

 

 

Nostalgiresa för pensionärer

 

I slutet av augusti  utförde tre studerande

vid YA det kompetensbaserade utvecklings-projektet för närvårdare.

 

Läs mer

KULTURÖSTERBOTTEN

 

Bridging Ages:

Internationell storkonferens på Kungsgården i Vasa     Läs mer

 

 

Ny medarbetare på KulturÖsterbotten

 

Eva-Marie Backnäs, som också tidigare varit projektanställd på KulturÖsterbotten, återvänder för en projektanställning för återstoden av år 2017. Backnäs blir vikarierande projektplanerare för det Leader-finansierade projektet ”Kulör – kulturarv som levande österbottnisk resurs”.

 

Backnäs första arbetsuppgift är att utarbeta en väggkalender för samkommunen SÖFUK för år 2018. Kalendern kommer att ha temat levande traditioner från Österbotten och sammankopplas med Leader-projektets uppdrag att sprida information om immateriellt kulturarv.

 

Eva-Marie Backnäs är filosofie magister med arkeologi som huvudämne. Hon har senast varit anställd av Stundars museum i Solf, Korsholm.

 

Text: Ann-Maj Björkell-Holm

 

 

 

Kultur för seniorer på riksomfattande Armas-festival

 

Äldre kan – tillsammans skapar vi hälsa och kultur! Det är temat för det svenskspråkiga inslaget under Armas-festivalen i Vasa i höst.     Läs mer

 

 

 

 

Full fart på medeltiden i Österbotten

 

Geocacher, beridet bågskytte, medeltida hantverk, sjörövarquizz... Projektet ”Medeltid i samtid” har inlett höstterminen med en verklig rivstart.

 

Läs mer

 

 

 

Romantik och seniorer på Luckan i Sydösterbotten

 

Läs mer