LEDARE

 

Bästa publik!

 

Varifrån kommer vi, vem är vi, vart är vi på väg? Det är centrala frågeställningar i de pjäser som Wasa Teater sätter upp under det kommande spelåret då Finland fortsätter fira 100 år av självständighet.

 

Läs mer

 

 

KULTURÖSTERBOTTEN

 

Rivstart för nya kultursektionen     Läs mer

 

Nytt besöksrekord på evenemangskalendern i sommar

 

Evenemangskalendern "Det händer i Österbotten" slår alla rekord. I juni–augusti ökade andelen sessioner på sajten med över 40 procent jämfört med samma period i fjol. Också antalet användare ökade markant. Antalet sidvisningar steg med över 40 procent till drygt 86 000, detta alltså bara under de tre sommarmånaderna. Det här rapporterar Österbottens förbund, som driver "Det händer i Österbotten" tillsammans med KulturÖsterbotten.

 

Denna marknadsförings- och informationskanal är gratis såväl för evenemangsarrangörer som för publiken.

Titta in, du också: http://events.osterbotten.fi

 

 

Berättelser och berättarkonst

på Seaside Stories i Kristinestad

 

Läs mer

 

 

Brösttoner specialsatsar i högstadierna

 

Brösttoner – KulturÖsterbottens mångåriga satsning för främjande av den svenskösterbottniska litteraturen – tar i höst sikte särskilt på högstadierna i Svenska Österbotten.     Läs mer

 

 

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

 

KickOff för det finländska landslaget

 

Fredagen den 22.9 ordnades KickOff för det finländska yrkeslandslaget inför världsmästerskapen i yrkesskicklighet. WorldSkills går av stapeln i AbuDhabi i oktober och Finland representeras i närvårdargrenen av Sofia Sundqvist från Pedersöre.

 

Läs mera om Sofia

 

 

Inskription för de nya ettorna

 

Den 22.9 ordnades inskription för första årets studerande vid Yrkesakademin i Österbotten. Under inskriptionen bekantade sig studerande med varandra och varandras branscher. Studerande fick också ta del av ett festtal av rektor för yrkeshögskolan Novia, Örjan Andersson, som bland annat betonade vikten av att ta vara på sin studietid och vara stolt över sitt yrke. En stor del av yrkesskolstuderande går också vidare till yrkeshögskolestudier, något som Andersson betonade som viktigt för att bibehålla den höga sysselsättningen i regionen.

 

 

Stort seminarium om yrkesutbildningsreformen ordnades

i Campus Kungsgården     Läs mer

 

 

WASA TEATER

 

Hedersbetygelse åt Carola Sarén

 

Hon stod första gången på Wasa Teaters scen som nioåring. Redan då var det hennes stora dröm att bli skådespelare.

 

Läs mer