LEDARE

 

Hur långt är det från Umeå till Vasa?

 

Läs mer

Vårträff i maj i Kronoby

 

Levande traditioner för kommunernas kulturansvariga

 

Läs mer

 

 

Blues och jazz på Luckan-veckan i Närpes

 

Känner du för lite avslappnande blues och jazz? Titta då in på hotell Red & Green i Närpes under Luckan-veckan, närmare bestämt fredagen den 8 juni. Luckan i Sydösterbotten ordnar då en After Work Session med Trion Victorz på hotellet.

 

Trion Victorz, som grundades hösten 2016, består av tre yrkesmusiker, som alla råkar heta Victor. Gitarren hanteras av Victor Strömbäck, som också sjunger. Sjunger gör också Lars-Victor Öst, som sitter vid pianot. Bakom trummorna återfinns Victor Nyblom.

 

Bandet har en bred musikalisk grund och varierande repertoar. På After Work Session fredagen den 8 juni i Närpes bjuder trion på blues och jazz av artister såsom B.B King, SRV, Miles Davis m.fl.

 

Restaurangen på hotell Red & Green lockar den kvällen med en specialmeny. Det är fritt inträde till själva evenemanget, men serveringen bekostar var och en själv.

 

Text: Robert Westergård, Luckan i Sydösterbotten

 

 

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

 

Studerande på internationell praktik

 

Läs mer

Merkonomstuderande Sofia Öster och Robin Hofman på praktik vid ett företag på Malta.

YA har utbildningen. Nu saknar vi bara dig.

 

Visit YA 22.8.2018 kl. 12-17.30, Campus Kungsgården, Vasa

 

Information om vårt utbildningsutbud och hur du ansöker till oss. Du kan också besöka våra branscher i Campus Kungsgården.

 

 

Kulturen – kommunen – regionen:

 

Kultursektionen initierar dialog med kommunerna

 

Vad gör vi inom kulturens område idag och vad kan vi göra i framtiden?

 

Läs mer

Medeltidsdag och tidsresor när ”Medeltid i samtid” avslutas

 

Leader-projekt ”Medeltid i samtid” vid KulturÖsterbotten avrundades vid utgången av april. Pedagogiskt material från projektet distribueras bl.a. via Österbottens barnkulturnätverk BARK, som arbetar med skolor och tidsresor. Infopaket och länkar kommer också att ingå i materialbanken på KulturÖsterbottens hemsida, www.kulturosterbotten.fi/medeltidisamtid.

 

Läs mer