LEDARE

 

På Wasa Teater händer mycket bra just nu

 

Läs mer

WASA TEATER

 

Spelåret 2017–2018 klart

 

Läs mer

KULTURÖSTERBOTTEN

 

Immateriellt kulturarv i nytt Leader-projekt

 

Jakt och fiske, musik och dans, scenkonst, muntliga traditioner, högtider och seder, spel och lekar. Allt detta – och mycket, mycket mera – kommer det nya projektet KULÖR att arbeta med.

 

Läs mer

 

Ny ledare för Medeltid i samtid

 

FM Heidi Hummelstedt anställs som ny projektplanerare för det Leader-finansierade pro-

jektet Medeltid i samtid, som pågår vid KulturÖsterbotten. Hummelstedt anställs från maj till slutet av år 2017.

 

Projektet går snart in i sin slutfas och ska då bland annat medverka vid olika evenemang såsom en familjepicknick i Gamla Vasa och Medeltidsdagarna i Karleby. Avsikten är också att placera ut så kallade geocacher med medeltidstema på olika orter med anknytning till medeltidshistoria runtom i Österbotten.

 

Heidi Hummelstedt har också tidigare varit projektanställd på KulturÖsterbotten. De senaste åren har hon arbetat på bland annat Österbottens museum och Stundars museum. Den tidigare projektplaneraren för Medeltid i samtid, FD Johanna Björkholm är numera anställd som projektplanerare för ett annat projekt, nämligen Kulör – kulturarv som levande österbottnisk resurs.

 

Text: Ann-Maj Björkell-Holm, KulturÖsterbotten

 

 

FM Heidi Hummelstedt

Prisad berättarshow – i augusti

också i Vasa!

 

Läs mer

Desirée Saarela-Portin på caféscenen från ett av den österbottniska berättardelegationens uppträdanden på berättarfestivalen.

Det händer på Luckan i Sydösterbotten

 

Hedda Heiskanen och Juanjo Passo musicerar på Luckans lunchkonsert fredagen den 5 maj kl. 12. Konserten hålls på Café Jungman, fritt inträde och kaffeservering.

 

Torsdagen den 11 maj kl. 19 arrangeras en konsert med Kristoffer Streng i samarbete med Vänstugan Primula, Kristinestads svenska församling och Luckan. Streng är en populär kyrkomusiker och sångare.

 

Tisdagen den 16 maj kl. 14 arrangerar Luckan i samarbete med stadsbiblioteket i Kaskö en vårlig konsert med gruppen Ö-Spel, som bildas av de sydösterbottniska artisterna Sonja Lapveteläinen, Rose-Marie Engvall och Stina Engvall. Den här roliga och kunniga trions repertoar består av all slags folk- och etnomusik.  Konserten hålls på Luckan i Kaskö. Fritt inträde, kaffe-servering.

 

Luckan i Kristinestad finns nu tillsammans med Turistinfon i Kristinestad på Östra Långgatan 49 och trivs riktigt bra med rymliga och ljusa utrymmen vid torget. Luckan i Närpes hålls öppet lite oftare; varannan tisdag kl. 12–16. Jämna veckors tisdagar har Luckan öppet i Kaskö.

 

 

Ö-Spel: Sonja Lapveteläinen, Rose-Marie Engvall och Stina Engvall.

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

 

Bästa kunnande ska stöda personalen

i reformtider

 

Läs mer

Snart dags för final i Mästare2017

 

Finalen i Mästare2017 avgörs den 16–18.5 i Mässcentrum i Helsingfors. YA har tre studerande i finalen: Emma Eklöf (ytbehandling), Tanja Holmlund (närvårdare) och Fanny Granholm (närvårdare).

 

Du kan läsa mer om tävlingarna på www.taitaja2017.fi

 

 

YA studerande medverkar i Trollflöjten

 

Under våren kommer operan Trollflöjten att spelas i Jakobstad och Karleby. Föreställningen är ett resultat av ett samarbete mellan YA och Yrkeshögskolorna Novia i och Centria och beskrivs bland annat som en lekfull språkbadsopera. Flera av YA:s studerande på musiklinjen har framträdande roller i operan. Operan hade premiär 24.4.

 

Du kan läsa mer om operan och köpa biljetter till föreställningarna här: https://www.trollhuilu.com/

 

Silver för Yayamen!

 

YA:s e-sportlag Yayamen vann silver i en e-sportturnering i Counter Strike, som avgjordes i Helsingfors i början av april.

 

Läs mer