LEDARE

 

Hösten 2016–våren 2017 – Det här gjorde vi

 

Läs mer

Informatör Sara Mannsén. Foto: YA.

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

 

Hållbar utveckling

 

Utgående från YA:s strategi arrangerades i februari och mars 2017 miljö-dagar vid enheterna i Vasa, Närpes, Pedersöre och i Jakobstad.     Läs mer

WASA TEATER

 

20 % ökning i besökarantal på Wasa Teater

 

Wasa Teater har haft en publiksiffra på 43 000 och totalt 49 000 besökare under spelåret. Det är 9000 mera än

spelåret 20152016.     Läs mer

 

 

KULTURÖSTERBOTTEN

 

Sommarevenemang i stor semesterbilaga

– hämta ditt eget ex!

 

Läs mer

Österbotten på torget i Umeå

 

Den 7 juni finns österbottniska aktörer inom kulturturismen på plats på torget i Umeå för att där informera västerbottningarna om Österbottens utbud av lockande sommarevenemang. Målet är att i större utsträckning än tidigare locka västerbottningar till Österbotten för att turista och delta i kulturevenemang under sommaren.

 

KulturÖsterbotten är med på torget och delar ut en pinfärsk sommarbilaga från HSS-Media med bland annat en lång förteckning över sommarens mesta evenemang. Evenemangsförteckningen i bilagan är sammanställd i samarbete mellan HSS-Media och huvudmännen för evenemangskalendern ”Det händer i Österbotten”, dvs. KulturÖsterbotten och Österbottens förbund.

 

Text: Ann-Maj Björkell-Holm, KulturÖsterbotten

 

 

Residenset lockar: Mängder med sökande till Ateljé Stundars     Läs mer

 

Tredimensionella konstböcker vid Ateljé Stundars     Läs mer

 

 

Medeltidstema på barnläger och familjepicknick

 

Projektet ”Medeltid i samtid” vid KulturÖsterbotten har många järn i elden just nu. I juni medverkar projektet med programinslag på ett tidsreseläger för barn vid Brages friluftsmuseum i Vasa. ”500 år på 5 dagar” heter lägret, som ordnas av arbetsgruppen Tidlös tradition.

 

I augusti deltar projektet i en stor familjepicknick i Gamla Vasa med Korsholms kommun som arrangör. Välkommen att uppleva beridet bågskytte! Eller varför inte vara med om en riktig time-warp och slunga dig tillbaka till medeltiden på en tidsresa? Du kan också testa dina kunskaper i en medeltidsquizz med sjörövartwist.

 

Senare kommer projektet att med hjälp av modern teknik sprida information om Österbottens äldre historia i regionen. Närmare uppgifter kommer efter sommaren.

 

Läs mera om projektet: www.kulturosterbotten.fi/medeltidisamtid

 

Text: Heidi Hummelstedt

Bild: Johanna Björkholm

 

 

Luckan firar med allsång och spännande besök     Läs mer

 

 

 

Projektet Medeltid i samtid var med på Medel-tidsdagarna i Karleby också i fjol. Besökarna fick då pröva på att slynga.

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

 

Guld och silver till YA i Mästare2017     Läs mer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fanny Granholm under Mästare2017-tävlingarna. Foto: YA.

YA dimitterade studerande

 

Vårens dimissioner vid Yrkesakademin i Österbotten hölls under högtidliga former under vecka 21 och 22. Totalt utexaminerades omkring 500 yrkesmän- och kvinnor både från läroplansbaserade- och fristående utbildningar.

Överst från vänster: Seppo Säätelä, Tomas Backholm. Mellanraden: Görel Berg, Anna-Lotta Östvall-Åstrand, Birgitta Schoultz-Ekblad,

Ann Philp, Marit Berndtson och Yvonne Sténs. Nedre raden: Annika Cederborg, Carola Sarén, Ebba Granström och Ole Svarvar.

Foto: Niklas Forsberg.

SÖFUK

 

Förtjänsttecken

 

Samkommunens anställda uppmärksammades för långvarig tjänst Samkommunens anställda uppmärksammades traditionellt för 40-, 30- och 20-årig tjänst under vårens samkommunstämma.