LEDARE

 

Utbildning och kultur i världsklass!

 

Oberoende vilken av samkommunens många olika verksamhetsformer vi talar om står vi i dag inför stora utmaningar.          Läs mer

 

KULTURÖSTERBOTTEN

 

Brösttoner storsatsar

i gymnasierna i höst

 

Litteraturprojektet Brösttoner vid KulturÖsterbotten kommer i höst att synas alldeles extra i gymnasierna i Svenska Österbotten.

 

Läs mer

 

Sex gästkonstnärer på Ateljé Stundars nästa år

 

Verksamhetsåret 2017 på Ateljé Stundars är nu bokat. KulturÖsterbotten har glädjen att nästa år få bjuda in sex duktiga och ambitiösa bildkonstnärer till det populära residenset i Solf, Korsholm.          Läs mer

 

 

Vill du bli sjörövarexpert? Kom med på Konstens natt!

 

Är du i Vasa på Konstens natt, torsdagen den 11 augusti? Titta då in i Folkhälsan-kvarteret på Rådhusgatan 23–25 och ta del av hela det fina programutbud som KulturÖsterbotten, Fotoklubben Knäppisarna, Svensk Ungdom och Folkhälsan med flera bjuder på!          Läs mer

 

 

Sommaren högsäsong vid Luckorna

 

Både Luckan i Karleby och Luckan i Sydösterbotten betjänar under sommaren alla vardagar. Sommartid är det ofta högsäsong vid Luckorna, eftersom inte bara alla bekanta stamkunder utan också turister och sommarboende vänder sig till Luckan för att få information om vad som är aktuellt i trakten.

 

Vid Luckan i Sydösterbotten vikarieras informatören Hanna-Mari Kamppikoski under

20–23.6 och 25.7–19.8 av Marcus Landgärds. Under Korsnäsveckan, fredagen den 1 juli, håller Luckan i Sydösterbotten till på biblioteket i Korsnäs. Man kan då bland annat shoppa finlandssvenska böcker och cd-skivor i Korsnäs och skaffa biljetter till sommarens alla härliga kulturevenemang. Luckan delar även ut broschyrer och tidningar gratis.

 

På Luckan i Karleby är det t.f. informatör Pia Byskata som betjänar kunderna under sommaren, med Heidi Sällnäs som vikarie några dagar.

 

Luckan i Karleby och Luckan i Sydösterbotten hälsar alla kunder – gamla såväl som nya – välkomna!

 

Text: Ann-Maj Björkell-Holm & Hanna-Mari Kamppikoski

 

 

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

 

 

YA utbildar världsmästare          Läs mer

 

Silver i Mästare2016-tävlingarna

 

Lina och Malin Sundström, närvårdare från YA, deltog i Mästare2016-tävlingarna och kom på silverplats. Se video.

Bra start för jobbmatchningen

 

Sedan årsskiftet har Yrkesakademin i Österbotten hållit i projektet Jobmatching, vars huvudsakliga målsättning är att matcha rätt person med rätt arbetsplats.

 

Hittills har hälften av deltagarna i projektet fått anställning, vilket är ett väldigt gott resultat för projektet, som fortgår ännu år 2017.

 

Deltagarna i projektet är personer som på grund av olika omständigheter ha en svagare ställning på arbetsmarknaden. Målsättningen är att det arbetsförhållande som de får via projektet ska bli bestående.

 

 

WASA TEATER

 

Rekordvår på Wasa Teater!

 

Wasa Teater slår publikrekord: 22 000 besökare har sett teaterns föreställningar under våren!

 

Läs mer

 

 

 

Alla Svängrums läsare tillönskas

en skön sommar!