LEDARE

 

Yrkesutbildningen öppnar vägar till arbetslivet – för alla

 

VID YA studerar idag över 2000 personer inom en yrkesutbildning som leder till ett yrke och en examen. Dessa unga och vuxna kommer att bidra med många kunniga händer till arbetslivet inom de närmaste två åren. De kommer med största sannolikhet att hitta ett arbete direkt efter att studierna avslutats. Av dessa studerande har minst var tionde ett annat modersmål än svenska.

 

 

Läs mer

 

 

WASA TEATER

 

Pippi Långstrump intog stora scenen på Wasa Teater 16 mars. Idag är det över 11 000 bokade biljetter till 47 föreställningar totalt.

 

Läs mer

KULTURÖSTERBOTTEN

 

Västerbotten möter Österbotten   Läs mer

 

Luckan i Karleby fyller 15 år – program hela våren   Läs mer

 

Spöken på dagis i Härkmeri

 

Dagisbarnen i Härkmeri kommer att få höra riktigt roliga och precis lagom ruskiga spökhistorier, när författaren Tiina Hietikko-Hautala besöker daghemmet torsdagen den 14 april. Hietikko-Hautala läser då ur sina böcker och visar barnen bilder. Även barn från andra daghem och skolor är välkomna till evenemanget Spökroligt. Det är Luckan i Sydösterbotten som står för arrangemangen.

 

TEXT OCH FOTO Hanna-Mari Kamppikoski

 

 

 

 

 

 

 

Författaren Tiina Hietikko-Hautala träffar Kasköbarn

på Luckan i Sydösterbotten.

 

 

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

 

Studerande gjorde film för att rädda liv   Läs mer

 

Vuxenutbildningskonferens ordnades i Tammerfors   Läs mer

 

Nordic Gateway ska öppna

dörrarna västerut   Läs mer

 

 

 

 

Ny rektor

 

YA:s rektor Maria Slotte övergår till andra arbetsuppgifter från och med 25.4. Biträdande rektor för Teknik och naturbruk Boris Ståhl fungerar som tf. rektor från den 26.4.2016.